Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom






Leuk dat je even komt kijken op ons blog, hier zijn we in 2009 begonnen met het plaatsen van recepten voornamelijk vegetarisch..
Je vindt hier een variatie aan gerechten, van drankjes tot hartige taarten en van groente gerechten tot koekjes, van kook/bak- en eetliefhebbers voor kook/bak- en eetliefhebbers.

Aan de rechterkant zie je de recepten onderverdeeld in categoriƫn, daaronder kun je terug in tijd kijken wat we allemaal al hebben gegeten. In de tagcloud kun je zoeken op ingrediƫnten.

Als je een recept gaat proberen dan zouden we het heel leuk vinden om te horen wat je ervan hebt gevonden. Onder elk recept kun je een reactie achterlaten. Feedback is altijd welkom!

Leuk als je een recept wil overnemen en op je site wilt plaatsen maar dan wel graag met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op deze blog.

Heel veel plezier en inspiratie toegewenst, en daarna...eet smakelijk!










Reacties

  1. leuke site wel wat gevonden om te maken
    meet aarbeien muffens
    niet met frambozen

    geeft niet met aaardbeien lijkt het me lekker

    ik kom nog wel een keer terug
    om te kijken
    nog meer gezien

    groetjes van truus
    utrecht

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Truus,
      Wat leuk dat je een berichtje achter hebt gelaten, als je van aardbeien houdt zijn de aardbeien mascarpone muffins misschien een idee? Ben benieuwd wat je wil gaan maken.
      groet Yvonne

      Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

wat je nodig hebt:


1 koolraap
200 ml melk
1 eetlepel maizena
nootmuskaat, zout en peper naar smaak

wat je gaat doen :

Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

150 ml karnemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
snufje kaneel
3 eetlepels rozijnen
blender

Wat je gaat doen :

De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

Meer smoothierecepten vind je hier

Koolrabi ovenschotel met appel en geitenkaas

Nog zo'n lekkere groente-fruit combinatie: koolrabi met appel!

Voor 2 personen heb je nodig:

- 2 kleine koolrabi's* (of 1 grote)
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 frisse appels (jonagolds bv)
- scheut vloeibare bakboter (ong 4 a 5 lepels)
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- 75 gram walnoten
- honing
- peper en zout

Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes. Kook ze (ong 7 minuten) beetgaar en giet af.
Snijd de appels in ongeveer even grote blokjes (schillen kan, hoeft niet).
Prak de geitenkaas met een vork in een kom fijn met de bakboter en de rozemarijn.
Meng de koolrabi met de appels en de walnoten, breng op smaak met zout en peper en doe het in een ingevette ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en schenk de honing er naar smaak overheen.
Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden. Lekker met notenbrood!


*Niet te verwarren met koolraab! Koolrabi is een kleine groene knol.

Broccoli ovenschotel met kaassaus

Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

Wat je nodig hebt voor 2 personen :

500 gram broccoli
200 gram gehakt
gehaktkruiden + foelie
125 gram champignons
2 eetlepels creme fraiche
6 aardappelen
geraspte kaas

Voor de kaassaus :

10 gram boter
10 gram bloem
nootmuskaat
1/4 stukje bouillonblokje
110 ml melk
40 gram geraspte kaas

Wat je gaat doen :

Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rul de gehakt…

Gnocchi met paddestoelen & artisjokken

Superlekker gerecht uit de Allerhande. Eenvoudig om te maken en simpel tot vegetarische variant om te toveren. Ik heb hem half vegetarisch en half niet vegetarisch gemaakt omdat ik dacht dat de spekreepjes echt een toevoeging zouden zijn en daar heb ik geen spijt van gehad. De schalen gingen allebei leeg.

Wat je nodig hebt voor 4 personen :

500 gram gnocchi
200 gram spekreepjes ( ik deed 100 gram)
2 sjalotjes gesnippers
1 bolletjes knoflook
200 gram oesterzwammen
250 gram kastanjechampignons
25 gram bloem
2 blikken artisjokharten
200 ml kookroom
15 gram basilicum ( gescheurde blaadjes)
olijfolie om te bakken voor de vegetarische variant/ anders vet van de spekjes
ovenschaal

Wat je gaat doen:

Verwarm de oven voor op 1800 graden. Kook de gnocchi 2 minuten in water met zout en laat uitlekken in vergiet.
Bak de spekjes in een pan in ongeveer 6 minuten goudbruin, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voor de vegetarische variant neem je een pan en verhit je hierin wat olie, v…