Doorgaan naar hoofdcontent

Knolselderijpuree

Knolselderijpuree

We hebben al wat pureetjes geprobeerd de afgelopen tijd, en dit is ook een hele lekkere!

Wat je nodig hebt :
-1 knolselderij
-2 grote kruimige aardappelen
-750 ml (amandel)melk
-150 ml crème fraiche
-peper en zout


Wat je gaat doen :
Schil de knolselderij en snijd in plakken, snijd er dan blokjes van. Schil de aardappel en snijd ook in blokjes. Kook de blokjes in de melk met een snufje zout in 20 minuten gaar. Giet dan af, en stamp het fijn, roer de crème fraiche erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Dit recept uit de allerhande is voor 4 personen, wij eten het alleen ook met zijn 2-en op....en ik heb de volle melk vervangen door amandelmelk.

eet smakelijk!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

wat je nodig hebt:


1 koolraap
200 ml melk
1 eetlepel maizena
nootmuskaat, zout en peper naar smaak

wat je gaat doen :

Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

Witte chocoladecheesecake met kruidnoten

Omdat de kruidnoten nog niet op waren en ik nog zin had om te exerimenteren ;)
met als resultaat een cheesecake met witte chocolade en kruidnoten!

Wat je nodig hebt:

150 gram ongezouten roomboter
200 gram fijngemalen kruidnoten + 2 extra handjes hele kruidnoten
200 gram witte chocolade
1 vanillestokje
2 bakjes philedelphia roomkaas naturel (185 gr per stuk)
200 gram witte basterdsuiker
200 ml slagroom
taartvorm 26 cm,bakpapier,keukenmachine,mixer

Wat je gaat doen :

Breek de chocolade in stukjes en laat dit au bain marie smelten.
Laat de roomboter smelten in een pannetje en maal ondertussen 200 gram kruidnoten fijn in de keukenmachine.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
Voeg de gesmolten boter bij de gemalen kruidnoten en roer dit goed door, verdeel het dan over de bodem van de springvorm, druk het aan met de bolle kant van de lepel en zet deze in de koelkast.
Het vanillestokje in de lengte doorsnijden en merg eruit halen en in een kom doen, hierbij de roomkaas en …

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

150 ml karnemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
snufje kaneel
3 eetlepels rozijnen
blender

Wat je gaat doen :

De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

Meer smoothierecepten vind je hier

Stoofschotel bruine bonen

Niets in de planning hebben om te koken, in de koelkast kijken en dan tot de conclusie komen dat er best nog wel wat lekkers te maken valt, dat is wat ik vanavond heb gedaan. Het resultaat : stoofschotel van diverse groente met bruine bonen. Heerlijk om je na een dag werken even uit te leven in de keuken door even lekker wat groente te hakken :)

Wat je nodig hebt voor 3 personen :

1 grote pot bruine bonen2 stuks prei2 stuks bleekselderijrode paprikagroene paprikagele paprika8 cherrytomaatjes50 gram spinazie1 bolletje knoflook1 rode peper ( zaadjes verwijderd)1 eetlepel ras el hanout1 blikje tomatenpuree (140 gram)olijfolienootmuskaat3 eetlepels sesamzaadjeseetlepel bruine suiker (optioneel)Wat je gaat doen :
Snijd als eerste de peper in ringetjes en hak de knoflook fijn.  Snijd de prei, bleekselderij en paprika's in reepjes/ringetjes. Steeltjes van de spinazie verwijderen.Verwarm dan wat olijfolie in een grote pan en voeg als eerste de peper en knoflook toe. Laat de olie niet te heet …

Broccoli ovenschotel met kaassaus

Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

Wat je nodig hebt voor 2 personen :

500 gram broccoli
200 gram gehakt
gehaktkruiden + foelie
125 gram champignons
2 eetlepels creme fraiche
6 aardappelen
geraspte kaas

Voor de kaassaus :

10 gram boter
10 gram bloem
nootmuskaat
1/4 stukje bouillonblokje
110 ml melk
40 gram geraspte kaas

Wat je gaat doen :

Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rul de gehakt…