Doorgaan naar hoofdcontent

Mihoen met paddestoelenmelange

Mihoen met paddestoelenmelange


Wat je nodig hebt voor 4 personen :

  • 250 gram mihoen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 rode paprika in stukjes geneden
  • 1 bosje lenteui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 150 gram paddestoelenmelange in plakjes/stukjes
  • 150 gram oesterzwammen in stukjes
  • bosje koriander grof gehakt
  • zout en peper
Wat je gaat doen:

Bereid de mihoen volgens de verpakking. Laat goed uitlekken in vergiet. 
Verhit de zonnebloemolie en de sesamolie en fruit de lenteui en de knoflook ongeveer een minuut. Voeg dan de paprika, paddestoelen en oesterzwammen toe en bak dit een paar minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en schep dan de mie erdoor. Warm alles nog even door. 
Verdeel de mihoen over de borden en strooi er wat koriander over. 

Eet smakelijk!

Het recept komt uit de allerhande, wel een beetje aangepast ;). En voor 4 personen is hier meestal voor 2 en dan blijft er misschien nog iets over....De mihoen kun je na het afgieten met  bijv. een beetje wokolie mengen om plakken te voorkomen. 

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Vlierbessenjam met kaneel en gember

Wat een eer om het 200ste recept te mogen plaatsen :-D Nu maar hopen dat jullie hem lekker genoeg vinden.
De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps).



Voor 3 a 4 potten heb je nodig:

- 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info)
- 500 gram geleisuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 appel, geraspt
- 3 bolletjes stemgember, fijngehakt
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 volle theelepels kaneelpoeder
- scheutje limoensap

Doe alle ingrediƫnten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken.
Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten.
Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

wat je nodig hebt:


1 koolraap
200 ml melk
1 eetlepel maizena
nootmuskaat, zout en peper naar smaak

wat je gaat doen :

Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

150 ml karnemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
snufje kaneel
3 eetlepels rozijnen
blender

Wat je gaat doen :

De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

Meer smoothierecepten vind je hier

Vlierbessen-frambozenjam

Ja, keukenprinsesjes, nu is het de tijd om ze te plukken! De vlierbessen, die rauw overigens giftig zijn, hangen nu rijp aan de struiken en in veel parken en bossages kun je ze gewoon plukken.

Deze bessen zijn maar een week of 2 per jaar te plukken. Dus pak een tas en een schaartje, tijd voor urban-farming!

Het schoonmaken van de besjes vergt wel wat geduld... Je kunt de besjes met een vork eenvoudig van het takje ritsen, maar je kunt alleen de zwarte besjes gebruiken. De (donker)rode en groene besjes en de verdroogde besjes moet je er met de hand uitvissen (net als de slakjes, die zich nog wel eens tussen de besjes willen verstoppen!).
Het recept voor 4 potten jam:
- 500 gram zwarte vlierbessen (uitgezocht en gewassen)
- 150 gram frambozen
- 1 appel, geraspt
- 650 gram geleisuiker
- 1 zakje vanillesuiker

Doe de ingredienten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken (na 2 minuten is het gif uit de besjes verdwenen en…

bloemkoolpuree

Een variatie op aardappelpuree en lekker dat het is....

Ik heb een recept gevonden op lowcarbchef en dat heb ik nu meerdere keren gemaakt met steeds weer wat toevoegingen tot het voor mij helemaal naar tevredenheid was. Recepten van anderen zijn voor mij vaak een leidraad, tijdens het koken bedenk ik nog wat ik nog kan toevoegen of weglaten. Uiteindelijk denk ik voor nu dat dit erg lekker is.

Wat je nodig hebt voor 2 personen :
bloemkoolnootmuskaat (naar smaak)3 teentjes knoflook4 eetlepels boter1 eetlepel italiaanse kruiden1 dessertlepel uienpoederolijoliepeper en zout Wat je gaat doen :
Kook de bloemkool gaar in ongeveer 10 minuten, Tijd even in de gaten houden, misschien iets langer, ik vind dat het nogal eens verschilt....maar het is de bedoeling dat hij vrij zacht is.  Giet dan de bloemkool af en stamp deze fijn, Voeg de nootmuskaat, knoflook, italiaanse kruiden en uienpoeder en de boter toe en mix alles met een mixer tot je een enigszins gladde massa hebt. Voeg peper en zout naa…