Doorgaan naar hoofdcontent

Boekweit met aubergine en kip

Boekweit met aubergine en kip


Wat je nodig hebt voor 2 personen :

140 gram boekweitkorrels
200 gram kipfilet / of quornblokjes voor de vegetarische variant
1 aubergine
4 handen spinazie
1 ui
1 teen knoflook
4 tl kurkuma
Olijfolie
Zout en peper




Wat je gaat doen :

Snijd de aubergine in blokjes, strooi er een beetje zout over en laat even staan.
Snijd de kip in blokjes en marineer ze met een scheutje olie, kurkuma en een beetje peper en zout. Meng goed door elkaar. Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en voeg de kip, ui en knoflook toe. Bak enkele minuten en voeg daarna de blokjes aubergine toe. Bak circa 5 min, totdat de kip gaar is en de aubergine zacht is.Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
Meng alles door elkaar en serveer.

eet smakelijk!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

wat je nodig hebt:


1 koolraap
200 ml melk
1 eetlepel maizena
nootmuskaat, zout en peper naar smaak

wat je gaat doen :

Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

150 ml karnemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
snufje kaneel
3 eetlepels rozijnen
blender

Wat je gaat doen :

De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

Meer smoothierecepten vind je hier

Broccoli ovenschotel met kaassaus

Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

Wat je nodig hebt voor 2 personen :

500 gram broccoli
200 gram gehakt
gehaktkruiden + foelie
125 gram champignons
2 eetlepels creme fraiche
6 aardappelen
geraspte kaas

Voor de kaassaus :

10 gram boter
10 gram bloem
nootmuskaat
1/4 stukje bouillonblokje
110 ml melk
40 gram geraspte kaas

Wat je gaat doen :

Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rul de gehakt…

Gnocchi met paddestoelen & artisjokken

Superlekker gerecht uit de Allerhande. Eenvoudig om te maken en simpel tot vegetarische variant om te toveren. Ik heb hem half vegetarisch en half niet vegetarisch gemaakt omdat ik dacht dat de spekreepjes echt een toevoeging zouden zijn en daar heb ik geen spijt van gehad. De schalen gingen allebei leeg.

Wat je nodig hebt voor 4 personen :

500 gram gnocchi
200 gram spekreepjes ( ik deed 100 gram)
2 sjalotjes gesnippers
1 bolletjes knoflook
200 gram oesterzwammen
250 gram kastanjechampignons
25 gram bloem
2 blikken artisjokharten
200 ml kookroom
15 gram basilicum ( gescheurde blaadjes)
olijfolie om te bakken voor de vegetarische variant/ anders vet van de spekjes
ovenschaal

Wat je gaat doen:

Verwarm de oven voor op 1800 graden. Kook de gnocchi 2 minuten in water met zout en laat uitlekken in vergiet.
Bak de spekjes in een pan in ongeveer 6 minuten goudbruin, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voor de vegetarische variant neem je een pan en verhit je hierin wat olie, v…

Limoncello, zonnestralen in een fles!

Vier weken in spanning afgewacht of onze eigen gemaakte limoncello qua smaak in de buurt zou komen van de limoncello die we als afscheid van Italie op het vliegveld nog hebben gedronken. De man achter de bar zei nog tegen ons dat hij alleen versgemaakte limoncello voor ons had, geen probleem, het was meteen de lekkerste die we in heel Italie hebben gehad :) Thuis gekomen heeft Patriek heel internet afgezocht naar hoe we dit zelf moesten gaan maken, uiteindelijk een samenvoeging van recepten en eigen inbreng heeft een overheerlijke zonnestralen in een fles tot gevolg.
Veel geduld is gevraagd, het duurt vier weken voordat je een glaasje zelfgemaakte limoncello ( koud is het lekkerst!) kunt drinken.
Dit is wat je er voor nodig hebt :

10 biologische citroenen (alleen de schil)
1 biologische limoen (alleen de schil)
1 liter wodka ( hooghoudt, zonder smaak)
1 rumtopf (grote weckfles)
water en suiker

Wat je gaat doen :
De 10 citroenen en de limoen tien minuten in warm water weken en goed af…