Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart, 2012 tonen

Semifreddo

Benodigdheden voor dit overheerlijke toetje voor 8 personen....het vult wel :) 1 vanille stokje 500 ml slagroom 5 eetlepels suiker 250 gram mascarpone 200 gram chocolade ( bewerkt met keukenmachine, grof hakken) 18 lange vingers een paar lepels sterke koffie met 3 eetlepels suiker vermengd een cakevorm met een minimale inhoud van 1.5 liter vershoudfolie Wat je gaat doen : Merg uit vanillestokje halen en deze samen met 5 eetlepels suiker door de slagroom heen doen, dan de slagroom stijfkloppen. Mascarpone los kloppen en mengen met 100 gram van de chocolade die je al hebt gehakt. Dan de lange vingers in grove stukken breken en erdoorheen roeren. Spatel daarna voorzichtig de slagroom door dit mengsel heen. De cakevorm goed bekleden met vershoudfolie (laat het goed over de rand heenkomen, dan kun je het straks makkelijk uit de vorm pakken) en het mengsel in de vorm scheppen. Dan in de vriezer plaatsen voor minimaal twee uur. Als je het na twee uur uit de vriez

American Cheesecake

Dit recept is echt de moeite waard! Hoewel, echt veel moeite om hem te maken is het niet. Ingrediƫnten 1 pak bastognekoeken 200 gram boter 300 gram witte basterdsuiker 2 1/2 zakje vanillesuiker 1 ei 4 eierdooiers 1 eetlepel bakpoeder 90 gram custard 1 kilo magere kwark 1/2 citroen (sap ervan) Bereiden Verwarm de oven voor op 170 graden. Verkruimel de koekjes. Vet de springvorm in en verdeel de koekkruimels over de bodem. Klop de boter romig en mix er vervolgens de suiker en vanillesuiker doorheen. Mix er vervolgens het ei en daarna 1 voor 1 de dooiers door. Voeg nu de bakpoeder, de custard, de kwark en het citroensap toe en mix het tot een geheel. Verdeel het kwark mengsel over de koekkruimels en bak het geheel 40 minute