Omdat de kruidnoten nog niet op waren en ik nog zin had om te exerimenteren ;)
met als resultaat een cheesecake met witte chocolade en kruidnoten!
Wat je nodig hebt:
Wat je gaat doen :
Breek de chocolade in stukjes en laat dit au bain marie smelten.
Laat de roomboter smelten in een pannetje en maal ondertussen 200 gram kruidnoten fijn in de keukenmachine.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
Voeg de gesmolten boter bij de gemalen kruidnoten en roer dit goed door, verdeel het dan over de bodem van de springvorm, druk het aan met de bolle kant van de lepel en zet deze in de koelkast.
Het vanillestokje in de lengte doorsnijden en merg eruit halen en in een kom doen, hierbij de roomkaas en de basterdsuiker toevoegen en met een mixer tot een gladde emulsie mixen. In een aparte kom de slagroom stijf kloppen.
Dan de gesmolten chocolade door het kaas/suikermengsel kloppen en de slagroom hierdoorheen spatelen. Op het laatst de 2 handjes kruidnoten er nog doorheen spatelen en dan de vorm weer uit de koelkast halen en de vulling over de bodem verdelen.
Strijk de bovenkant glad , dek af met plasticfolie en plaats de taart in de koelkast. (bij mij heeft ie er een nachtje ingestaan)
De volgende dag kun je hem aansnijden.....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten