Hartige taart met spruitjes,olijven en komijnenkaas |
Een beetje ongewone combinatie misschien,olijven en spruitjes, maar wel de moeite waard!
Wat je nodig hebt voor 3 tot 4 personen:
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook, maak ondertussen de spruitjes schoon, kook deze 4 minuten en spoel af met koud water en zet even apart.
De champignons, shiitake, de paprika en de knoflook in plakjes snijden en even kort bakken in de olijfolie. Pan van het vuur halen en even laten staan.
De olijven grof hakken en de plakjes komijnenkaas in blokjes snijden.
Eieren los kloppen met een beetje melk, de bloem en dan de ras el hanout toevoegen.
Springvorm bekleden met het bladerdeeg, wat gaatjes in de bodem prikken.
Dan alle groente door elkaar roeren, de kaasblokjes en de olijven erdoor roeren en in de springvorm scheppen. Hieroverheen het eiermengsel schenken en dan nog wat jonge gerapste kaas erover strooien. Plaats de taart in het midden van de oven en bak deze ongeveer 35 tot 45 minuten. Haal uit de oven, laat even staan en dan....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten