Eigenlijk had ik het idee om een vlaai te gaan maken met kruidnoten, ik heb alleen geen vorm voor een vlaai, dus die moet nog even gekocht worden en het recept verder bedacht maar het is nog steeds kruidnotentijd,het kan dus nog. Het werd dus iets anders....
ik ben er nog niet helemaal uit of dit nou een toetje is of een taart...lekker is het in iedergeval wel en het past helemaal bij de andere sinterklaas/kruidnoten recepten!
Wat je nodig hebt :
Wat je gaat doen :
Doe 200 gram van de kruidnoten in de keukenmachine en maal deze fijn. Laat ondertussen de boter in een pannetje smelten. Als de boter is gesmolten roer je de vermalen kruidnoten er doorheen. Vet de springvorm een beetje in en verdeel het kruidnoten/boter mengsel over de bodem. Druk de bodem aan met de bolle kant van een lepel en maak het egaal, zet dan even weg in de koelkast.
Breng dan de melk aan de kook (een beetje melk apart houden en die vermengen met de custard) voeg de custard en de suiker toe en laat dit ongeveer drie minuten koken, blijven roeren. Haal dan de pan van het vuur, roer de amandelbitter erdoor, dan de kruidnoten en als laatste de chocolade. Alles heel goed roeren, de chocolade hoeft niet allemaal te smelten. Dan giet je dit in de springvorm en dekt deze af met vershoudfolie. Laat dit minimaal drie uur opstijven in de koelkast en dan...
eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten