Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit juli, 2011 tonen

Pasta a la Melanzane

Ik had gister trek in aubergine, Arjan in pasta... en dit was het resultaat! Voor 2 personen: 150 gram fusili 1 aubergine 2 flinke tomaten tomatensaus met basilicum (kun je zelf maken, maar pakje kant-en-klare saus van ah werkt ook prima) 1 bol mozerella boullionblokje olijfolie bakboter bloem zout en peper Bereiden: Kook de pasta met een boullionblokje volgens de gerbruiksaanwijzing. Was de aubergine en snijd hem in blokjes. Doe de blokjes in een grote kom en meng met bloem, totdat alles bedekt is. Breng op smaak met zout en peper. Ontvel de tomaten en snijdt in blokjes. Verhit een scheut olijfolie en een scheut bakboter in een grote koekenpan. Bak hierin de aubergineblokjes op hoog vuur ruim 5 minuten. Schep regelmatig om en druk af en toe met de achterkant van de spatel op de blokjes, zodat het bittere vocht eruit loopt en de aubergine goed gaar wordt. Als de auberine lichtbruin kleurt, bak je de tomatenblokjes nog een minuutje mee. Voeg dan de saus toe en laat h

Kokosmakroontjes

Lekker, en ze zitten zo in elkaar. Je kunt ervoor kiezen om ze op een blaadje ouwel (eetpapier) te maken, maar dat vind ik zelf altijd het minst lekkere aan een kokosmakroon. Voor ca 12 koekjes heb je nodig: 50 gram boter 2 eieren 100 gram suiker 100 gram geraspte kokos Smelt de boter en laat hem iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren met de suiker in een kom en mix het door elkaar. Mix vervolgens de kokos erdoor en tot slot de boter. Maak met behulp van 2 eetlepels ongeveer 12 kleine bergjes op de bakplaat en bak de koekjes in 15 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen voor je ze opeet.

Wortelsalade

Een recept van vroeger, erg lekker bij de vruchtencouscous. Voor 2 personen: 125 gram worteltjes 1 kleine frisse appel (bv jonagold) handje rozijnen scheutje sinaasappelsap Was de rozijnen en wel ze in warm water. Rasp de wortel en de appel of hak ze heel fijn in de keukenmachine. Doe de wortel, appel en rozijnen in de kom en roer er een scheut sinaasappelsap als dressing doorheen. Lekker en veel vitamientjes!

Vruchtencouscous

Erg lekker gerecht, zelfs Arjan vond het lekker ;) Dus de volgende keer dat je op visite komt is de kans groot dat we dit eten! Voor 2 personen: 3 pruimen 5 gedroogde abrikozen 2 bolletjes stemgember klein takje verse pepermunt flinke scheut limoensap (naar smaak) 125 gram couscous klein scheutje olijfolie 2 tot 3 eetlepels roomboter 50 gram gepelde pistachenoten (verkrijgbaar bij de albert) ca 1/2 theelepel kaneel ca 1 theelepel bruine suiker 125 ml griekse yoghurt scheut honing Ontpit de pruimen en snijd in stukken (niet te klein). Snijd de abrikozen en pepermunt in reepjes en de gember zo fijn mogelijk. Doe de couscous in een pan met een klein scheutje olijfolie en 125 ml kokend water. Doe de deksel erop en laat 2 tot 3 minuten wellen. Zet de pan op het fornuis, voeg dan de boter toe en laat dit er op laag vuur onder af en toe roeren doorheen smelten. Roer dan limoensap , kaneel en bruine suiker naar smaak erdoor. Roer dan de pistachenoten, pruimen, abrikozen, ge

Broodje gezond op zijn indiaas

Gezond en lekker! Een uitstekende combinatie in dit slanke gerecht ;-) 1 grote sjalot (of 2 kleine) 2 tomaten 1 teentje knoflook 1 grote eetlepel marsalakerrie 450 gram diepvries spinazie a la creme (of gewone diepvries spinazie met een scheut kokosmelk) 100 gram witte kaas 2 Indiase naanbroden (bv knoflook-koriander naan van Patak, 2 per pak) scheutje wokolie Snijd de uien in repen, de tomaat in blokjes en de knoflook in kleine stukjes. Doe een scheutje wokolie in een pan en fruit hierin de marsalakerrie. Voeg vervolgens de uitjes toe en bak deze mee. Bak daarna de tomatenblokjes en de knoflooksnippers een minuutje mee. Voeg tot slot de spinazie toe en laat deze onder af en toe roeren ontdooien en warm worden. Bak ondertussen de naanbroden af. Snijd de witte kaas in blokjes en roer deze op het laatste moment door het spinaziemengsel en laat ze even warm worden. Vul het brood met de spinazie en eet smakelijk!