Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november, 2010 tonen

Supersnel chocoladecakeje

Ja, door dit recept ga je van me houden en ga je me haten! Een chocoladecake van ingredienten die je altijd wel in huis hebt en die je ook nog eens binnen 10 minuten nadat je bent begonnen al kunt eten. Ook erg handig als je onverwacht bezoek krijgt ;-) Voor een cakeje voor 2 personen heb je nodig: Een grote mok 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel 4 eetlepels suiker 2 eetlepels cacao 1 ei 3 eetlepels melk 3 eetlepels zonnebloemolie Doe meel, suiker en cacao in de mok en roer het goed door elkaar. Roer het ei erdoor tot het een egaal bruine dikke pap is. Voeg als laatst de melk en de olie toe en roer weer goed door. Doe de mok 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand en klaar is je cake!!! En wij vonden hem erg lekker, vooral voor een cake die je in 10 minuten maakt. (Na 1,5 minuut bakken komt je cake boven je mok uit, maar dat hoort!) TIP: meer tijd? Voeg 25-50 gram gesmolten of geraspte pure chocolade toe of een handje gehakte noten! Dit hebben we zelf nog niet geprobeert, maar het l

Preitaart met kaas

een recept uit de allerhande een beetje aangepast aan hoe ik het lekker vind :) Wat je nodig hebt: springvorm bladerdeeg 5 stuks prei 2 uien 4 eieren 150 ml melk 200 gram roombrie 125 gram roomkaas met kruiden (1 bakje) zakje geraspte kaas kerriepoeder 2 eetlepels mosterd beetje bakboter Wat je gaat doen : Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de prei en de ui in plakjes. Pan op het vuur met een beetje boter en daarin de prei en de ui een paar minuten laten stoven. Voeg kerriepoeder toe (naar smaak) Snijd de brie in kleine stukjes. Bekleed de springvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren los met de melk en doe hier de 2 eetlepels mosterd doorheen, het bakje roomkaas , de helft van het zakje geraspte kaas en wat peper. Schep de brie door de groente en verdeel het over het deeg.Dan het eiermengsel eroverheen gieten en hieroverheen het restant van de kaas. Ongeveer een half uurtje tot 40 minuten in de oven bakken... Eet smakelijk!

Pizzabroodjes

Lekker als hapje bij de borrel of bij een Italiaans soepje ;-) 1 groot stokbrood 4 eetlepels droge bruscetta mix 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels warm water 2 kleine blikjes tomatenpuree plakken kaas (net zoveel plakjes als sneetjes stokbrood) oregano of gedroogde basilicum ter garnering Beleg naar keuze, bijv: cherrytomaatjes in dunne plakken ananasschijven of stukjes plakjes gebakken champignon reepjes paprika plakjes ham en salami Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij het stokbrood in scheve plakken. (Maak voor extra knapperige broodjes de stokbroodkorst nat voor je het snijdt). Meng de bruscetta met de olie en het water en laat even wellen. Meng er de puree doorheen en maak evt op smaak met zout en peper (of neem een potje kant-en-klare pizzasaus). Smeer een laagje saus op de sneetjes stokbrood en beleg de pizzahapjes met verschillende combinaties van het beleg naar keuze. Dek de broodjes af met een plak kaas en strooi de gedroogde kruiden erover. Bak de pizzabroodjes ongeveer

Hartige taart met spruitjes en spekjes

Wat heb je nodig: 300 gr. spruitjes 150 gr. spekjes 3 lente uitjes in stukjes 1/2 courgette in blokjes 1 flinke eetlepel speklapjeskruiden 1/2 zakje rasp kaas 3 eieren 100 ml melk peper en zout 5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart Hoe ga je te werk: Je maakt de spruitjes schoon en laat ze even koken tot ze beetgaar zijn. Ondertussen bak je de spekjes in een pan een beetje uit (niet heel krokant laten worden..) daarna voeg je de courgette toe en even later de lente uitjes en de spruitjes en de speklapkruiden. Bekleed de springvorm met het deeg en verdeel het groentemengsel over de bodem.Klop in een maatbeker de melk met de eieren en de kaas tot een egale massa. Verdeel het over de taartvorm en strooi er nog een beetje kaas over heen. Zet de taart in de voorverwarmde over, 35 min. op 200 graden. Je kunt met de vulling varieƫren naar smaak, ik maak vaak een hartige taart om de restjes in de koelkast op te maken... Met smaak.

Kruidnotentoetje

Het zal wel komen omdat Sinterklaas in Nederland is, of misschien omdat we gek zijn op kruidnoten, maar hier hebben we nog een ideetje. En het smaakte best goed.... Kruidnotentoetje. Je hebt nodig 1 pakje saroma vanille 2 handen kruidnoten 450 ml melk slagroom om te garneren Het is supersimpel. Je weekt de kruidnoten in 100 ml. melk en pureert ze na 10 min. met de staafmixer. Daarna voeg je de rest van de melk toe en roert het met de mixer goed door elkaar. Daarna voeg je de saroma toe. Een paar minuten goed doormixen en verdelen over niet al te grote bakjes, want het is best een machtig toetje. 1 uurtje hard laten worden in de koelkast, slagroom erop spuiten en garneren met een kruidnootje. Je bent meteen een beetje meer in Sinterklaasstemming!

Oud-hollandsche vijfschaft

Toen ik dit recept voor het eerst zag dacht ik, yuk, dat klinkt zo vies, dat moet wel lekker zijn ;). Het is echt zo'n rokerige, warme, sinterklaasavondgevoelbrengende prut. Ingrediƫnten 1 pot bruine bonen (660 g) 1 winterpeen (250 g) 250 g aardappels vastkokend 2 uien, in ringen plakjes vega- of niet vega-spek 1 rookworst (to vega or not to vega) 2 appels in plakken, zonder klokhuis 25 g boter kaneel nootmuskaatSchil de winterpeen en aardappelen en snijd ze in stukken, snij de ui in ringen of reepjes. Kook in een laagje water de hutspot-groenten gaar. Bak ondertussen in een koekenpan de spek uit en de plakken appel in de boter, besprenkeld met kaneel. Als de groenten gaar zijn, giet ze af en voeg het blik bonen met vocht toe, samen met de spek, de appel en de rookworst. Schep alles om, voeg nootmuskaat en naar smaak peper en zout toe en laat op laag vuur nog 10 minuten doorwarmen. Roer vlak voor het serveren wat boter erdoor en snij de rookworst in plakjes (