Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit augustus, 2010 tonen

Courgette & Mozzarella

Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1 courgette olijfolie tijm provencaalse kruiden rozemarijn 2 bollen mozzarella Bereiden: Snij de courgette in de lengte door de midden, nog eens door de lengte en dan in blokjes. verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok met hierin een flinke scheut tijm, rozemarijn en provencaalse kruiden, voeg dan de courgette toe en bak het een aantal minuten. Vet ondertussen een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht), snij de mozzarella in plakjes. de courgette in de ovenschaal doen, eventueel peper en zout toevoegen, mozzarella in plakjes eroverheen en in de oven plaatsen totdat de mozzarella is gesmolten. Eet smakelijk!

Spitskool & Quorn

Lekker roerbakken met spitskool :) Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1 spitskool 1 rode puntpaprika 1 rode ui 2 teentjes knoflook olie 1 dl groentebouillon 2 eetlepels provencaalse kruiden 1 bakje quornblokjes 3 eetlepels ketjapmarinade 2 flinke eetlepels pesto zout/peper Bereiden: 3 eetlepels ketjapmarinade in een schaaltje doen en hier de quornblokjes doorroeren. De kool en de paprika in repen snijden, de ui in ringen en de knoflook in plakjes. Twee eetlepels olie in de wok verhitten en hierin de zojuist gesneden groenten een aantal minuten roerbaken.Bouillon en kruiden toevoegen en het geheel nog een minuut of vijf beetgaar laten worden.Ondertussen de quorn lekker bakken en als deze bruin is de pesto erdoor roeren.Naar smaak peper en zout toevoegen. De groente op de borden scheppen en hieroverheen de quornblokjes verdelen. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

Broccoli-courgettetaart met pijnboompitten

Na een aantal weken leven op groente vond ik het wel weer eens tijd om iets nieuws te proberen, het smaakte heerlijk dus weer een hartige taartrecept rijker :) Wat je nodig hebt: 150 gram broccoli 1 courgette 75 gram pijnboompitten 6 plakjes bladerdeeg 150 gram geraspte (oude) kaas 2 eieren 200 ml kookroom 2 flinke eetlepels pesto kerriepoeder tijm peper en zout een springvorm Wat je gaat doen : Verwarm de oven voor op 185 graden (hetelucht), vet de springvorm in en bekleed het met het bladerdeeg, prik met vork gaatjes in de bodem. Rooster de pijnboompitten in een koekepan goudbruin Snij de broccoli in roosjes en de courgette in plakjes Kook de broccoli 3 minuten, afspoelen met koud water en goed uit laten lekken. Verhit in een wok wat olie en tijm en bak hierin de courgette heel even. Strooi de helft van de kaas over de bladerdeegbodem,dan de courgette en de broccoli en de helft van de pijnboompitten erin. Eieren loskloppen met kookroom, pesto en een flinke dosis kerriepoeder, en di

Spinazie-ricotta-taart

Met kerst hebben we in een Italiaans restaurant zo'n heerlijke hartige taart gegeten, dat ik dat thuis ook eens wilde proberen. Het recept wat ik verzonnen heb was niet helemaal het zelfde, maar wel erg lekker! 1 pak deeg voor hartige taart (a 450 g, diepvries), ontdooid 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd 2 tot 3 teentjes knoflook, gesnipperd 3 eieren 100 ml slagroom 900 diepvries spinazie, ontdooid 250 g ricotta (verse kaas) 150 gram parmezaanse kaas, gemalen zout, peper, nootmuskaat olijfolie om in te bakken, boter/margarine om in te vetten Bereiden Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met vakpapier en vet de zijkant in. Bekleed de vorm met het deeg.Verhit de olie in een koekenpan, voeg de ui en de knoflook toe en bak 3 min. Laat even afkoelen. Klop ondertussen de eieren los in een grote kom. Klop de slagroom lobbig/stijf. Meng de slagroom, de spinazie, de ricotta, de parmezaanse kaas en het ui-knoflookmengsel door de eieren. Voeg nootmuskaat, peper en