Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari, 2010 tonen

Gegratineerde schorseneren

Ja, gegratineerde schorseneren, probeer dat maar eens 20 keer snel achter elkaar te zeggen! Ik had het recept al een tijdje geleden gevonden, maar kon steeds geen schorseneren vinden. Van de week zag ik ze in de supermarkt in een hoekje achteraf, naast de pompoen. Lange donkerbruine stengels, ongeveer zo dik als asperges. Dus ik zag mijn kans schoon en heb gisteren voor het eerst in mijn leven schorseneren gegeten. Wij vonden het alletwee een aanrader, dus bij deze in het kader van de vergeten groente een recept voor schorseneren, door mij een beetje aangepast. Voor 2 personen heb je nodig: 500 gram schorseneren (zoek de minst kronkelige uit ivm schillen) citroensap 150 ml creme fraiche klein blokje kruidenboullion (maggi heeft kleine blokjes, maar je kan ook een normale halveren) geraspte kaas (bv Parmezaanse) zout en peper boter om in te vetten Bereiden: Schorseneren schoonmaken is een werkje wat je even onder de knie moet krijgen. Zet een grote bak water met citroensap klaar. Schil