Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november, 2009 tonen

Courgettetaart met tomaten

Ik zat even door alle recepten heen te klikken en zag dat deze er nog helemaal niet opstond en dat is zonde want het is gewoon te lekker en omdat het nu voor mij kaastijd is denk ik eraan en wil ik het graag met jullie delen :) Wat je nodig hebt : springvorm 2 courgettes bakje met cherrytomaten/of trostomaatjes 2 tenen knoflook bladerdeeg om de springvorm mee te bekleden (ongeveer 5/6 plakjes) 4 eieren 100 ml kookroom 2 eetlepels olijfolie zakje geraspte kaas flinke hoeveelheid tijm peper en zout Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) Snij de courgette in stukjes, verhit 2 lepels olijfolie in de wok en roerbak de courgette in ongeveer 4 minuten beetgaar, strooi er een flinke hoeveelheid tijm overheen en breng verder op smaak met zout en peper. Bekleed de springvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren los en vermeng ze met de kookroom en het grootste gedeelte van de kaas (iets overlaten om later de taart nog mee te bestrooien. Doe het courget

ovenschotel met pasta en paddestoelen

Ik mag weer met enige regelmaat alle soorten paddestoelen en kaas eten (jippie!) Dus men neme: (voor 2 personen) 2 grote uien 4 teentjes knoflook 2 bakjes paddestoelen (maakt niet uit welke ;) ½ potje zwarte olijven zonder pit potje feta zakje old Amsterdam kaas (geraspt) kookroom 2 eetlepels gedroogde oregano (of italiaanse kruiden) peper, zout 200 gram penne margarine en men onderneemt: Pel en snipper de uien en knoflook. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken Verwarm de oven voor op 180 ºC.(hetelucht) Kook intussen de pasta met een scheutje olijfolie beetgaar. Spoel de pasta in een vergiet af met warm water en laat hem uitlekken. Verhit wat margarine in de pan en fruit uien en knoflook al omscheppend in ca 5minuten goudgeel en glazig.Voeg dan de paddestoelen toe en bak ze nog een paar minuten mee ( hoe lang is afhankelijk van welke paddestoelen je hebt) Breng alles op smaak met peper en zout en oregano. voeg de kookroom toe Vuur lager zett

Wraps!

Wat je nodig hebt voor 1/2 personen: 2 wraps 400 gram tomaten 1 groene peper 1 rode ui 2 bosuitjes 1 bakje mozzarella mini's 75 gram geraspte oude kaas 1 bekertje crème fraîche verse koriander 1 limoen zout & peper Wat je gaat doen: Oven voorverwarmen op 175°C. Tomaten ontvellen en in blokjes snijden  De ui & bosui en groene peper (zonder zaad) in stukjes snijden. Alles door elkaar mengen. Koriander fijhakken en de helft door het mengsel roeren. Breng op smaak met flink zout & peper en wat limoensap. Vet een ovenschaal in met wat margarine Spreid een wrap uit en besmeer eerst met crème fraîche. Dan 1/3 deel van het tomatenmengsel erover. Dan 1/3 deel van beide kaassoorten erover. Rol de wrap losjes op en leg hem met de naad naar beneden in de ovenschaal.( je kunt hem eventueel vastzetten met een cocktailprikker) Doe hetzelfde met de andere wrap. Bestrijk ze met de overgebleven crème fraîche. Bestrooi met de overgebleven tomaten en kaas. Zet de schaal in de oven en laa

Gevulde courgette

Neem per 2 personen: 1 courgette 1 bakje vegetarisch gehakt 1 rode paprika (of geel als je dat lekker vindt ;) 1 ui ( rood of wit, wat je wil) peper/zout en oregano Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) Snij de paprika en de ui in stukjes en meng het door het gehakt. Courgette in de lengte doormidden snijden in 2 lange helften en deze helften nog eens doormidden, haal met een mes de zaadlijsten uit de helften, zodat er een kuipje in de courgette komt. Kruid de stukken met peper, zout, een snuifje oregano en een paar druppels olijfolie. Verdeel het gehakt, de paprika en de ui in gelijke porties over de courgette-kuipjes. Strooi er daarna nog wat peper, zout en oregano overheen. Zet alles ongeveer een 30 minuten in de oven...............eet smakelijk! (voor de kaasliefhebbers : het laatste kwartier van de oventijd nog wat kaas eroverheen strooien/of plakjes mozzarella) (Voor de knoflookliefhebber : een teentje knoflook uitpersen over het mengel van gehakt, ui

Mie met roergebakken spinazie en quornblokjes

Vandaag hebben we weer eens iets nieuws geprobeerd en het was zo lekker dat het zonde is om niet te delen! men neme voor 2 personen: zak spinazie 3 uien 1 bakje qournblokjes 3 eetlepels ketjap manis 1/2 eetlepel sambal oelek 2 tot 3 mienestjes per persoon sesamzaad olie Bereiden: Zet een pan water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de mienestjes in 9 minuten gaar. Ondertussen de uien snijden en samen met de quornblokjes marineren in de ketjap. Rooster de sesamzaadjes in de pan.Als de mie klaar is, afgieten en een scheutje ketjap erdoor roeren, deksel op de pan en even laten staan. Scheutje olie in de wok en dan de quonblokjes en de ui een paar minuten bakken. Voeg de sambal toe en roer alles nog even om ( je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt met de sambal, ik had een flinke eetlepel gedaan maar dat was misschien een beetje te!) Dan beetje bij beetje de spinazie in de wok toevoegen tot het geslonken is. Mie over de borden verdelen en daar het spinazie

Pasta met tomatenroomsaus en courgette

Op verzoek van velen mijn -tot nu toe geheime- tomatensaus recept. Dit heb je nodig voor 4 personen: 500 gram macaroni of spaghetti 1 kruiden- of groenteboullionblokje olijfolie 2 gesnipperde sjalotjes 2 gesnipperde teentjes knoflook 1 courgette in blokjes 2 blikken tomaat 4 eetlepels bruscetta kruiden (oa te koop bij hema) 1 eetlepel suiker versgemalen peper zout ong 75 tot 100 gram monchou geraspte kaas Los het boullionblokje op in een klein laagje heet water. Doe de boullion samen met een scheutje olijfolie in een hapjespan en laat op hoog vuur wat van het vocht verdampen. Fruit in de kruidenolie eerst de uitjes en fruit de laatste minuut de knoflook mee. Voeg de courgette toe en bak deze enkele minuten mee. Maak ondertussen de bruscetta kruiden aan met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels warm water en de suiker. Laat het geheel kort weken. Voeg de tomaten aan de groente toe en breng het geheel roerend aan de kook. Plet de grote stukke tomaat met je spatel of hou

Bananen-walnoten muffins

Te veel bananen gekocht en tja, wat doe je dan? Dan moet je er toch iets lekkers mee maken, het is zonde om weg te gooien, toch?! Hier het recept voor 12 grote bananen-walnoten muffins: 375 gram bloem 175 gram suiker 75 gram grofgehakte walnoten 12 gram bakpoeder (ong 3/4 zakje) snufje zout 4 rijpe bananen scheutje citroensap 100 ml vloeibare margarine 1 losgeklopt ei 2 eetlepels melk Doe de droge ingredienten in een grote kom en meng ze door elkaar. Maak er een kuiltje in. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in (losse papieren vormpjes kan natuurlijk ook). Prak of pureer de bananen met een klein scheutje citroensap. Meng de margarine, het ei en de melk erdoor. Giet het bananenmengsel in het kuiltje en meng het geheel langzaam met een garde, goed voor de armspieren, want het wordt een stevig beslagje! Schep het beslag in de vorm en bak het geheel 25 minuten in de oven. Laat de muffins kort op een rooster afkoelen en dan... smullen maar!!!

Romige courgette basilicumsoep

Voor 2 personen: Helft van de courgetteroomsaus van het vorige recept Halve liter kruiden of groentebouillon (van een tablet) Als je het lekker vindt nog eens 50 gram roomkaas naturel en wat geraspte kaas Doe de saus in een hoge pan en roer de bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de soep met een schepje roomkaas erin en een plukje geraspte kaas erop. Houd je van een stevige soep? kook dan twee of drie kruimige aardappelen en pureer deze door de soep.

Pasta met courgetteroomsaus

Voor 4 personen: 300 gram penne (of andere pasta) 2 courgettes in stukjes 15 gram verse basilicum, in stukjes gescheurd 2 sjalotjes, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gesnipperd 150 gram verse roomkaas (bv philadelphia naturel) scheutje olijfolie 100 gram pijnboompitjes (kort geroosterd) geraspte (Parmezaanse) kaas staafmixer Doe de olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg de courgette toe en bak deze kort mee. Voeg de basilicum toe en ongeveer 150 ml water en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel 6 minuten stoven met een deksel op de pan. Kook ondertussen de penne. Roer de roomkaas door het courgettemengsel tot het gesmolten is. Pureer het mengsel met de staagmixer tot een dikke roomsaus en breng op smaak met zout en peper. Giet de penne af en roer de saus erdoor. Serveer de pasta met de pijnboompitjes en de geraspte kaas. Met z'n tweeën? Neem 150 gram penne en neem van de rest wel alles... kijk maar b