Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit augustus, 2009 tonen

Pasta Tricolore mijn favoriet deze zomer! Zowel koud als warm, heerlijk!

Wat je nodig hebt: bakje trostomaten 1 bakje verse basilicum (15 g) 1 teentje uitgeperste knoflook 6 eetlepels olijfolie extra vierge (een duurdere soort, het is het echt waard!) zeezout pasta naar keuze Wat je gaat doen: Snijd de tomaten met een scherp mes aan de bovenzijde kruislings in, dompel ze kort onder in kokend water en daarna in koud water. Verwijder het vel, de harde kern en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Scheur op één takje na de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze om met de tomaat, de olie en de knoflook en breng pittig op smaak met zeezout en (versgemalen) peper. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de nog hete pasta door het tomatenmengsel. Garneer met de laatste basilicumblaadjes en serveer direct. Recept uit de allerhande, echt heel erg lekker!

Thaise quorn

Wat heb je nodig voor 4 personen : 350 gr. Quorn 400 gr. winterwortel 4 rode uien 150 gr. peultjes, gehalveerd 2 rode pepertjes 400 ml. kokosmelk 300 gr. rijst ( naar keuze) 2 eetl. groene currypasta 4 el Japanse sojasaus verse koriander limoen om te garneren Wat je gaat doen: Marineer de Quorn ongeveer een kwartier in de sojasaus. Kook de rijst. Snijd de winterwortel in stukken van 5 cm lang en snijd deze weer in lange, dunne reepjes. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de pepertjes in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd ze in ringetjes.Verhit in een wok wat olie en roerbak de ui kort. Voeg de currypasta, wortel, quorn, peultjes en chilipepertjes toe. Voortdurend omscheppen kort laten bakken, dan de kokosmelk toevoegen en in 5 minuten alles gaar laten pruttelen. Verdeel de curry over de borden, bestrooi met fijngehakte koriander en garneer met enkele partjes limoen. Serveer de rijst er apart bij. eet smakelijk!

Groentetajine

Wat je nodig hebt voor 2 personen : 1 kleine courgette 1 rode paprika 1 ui 1 teentje knoflook 2 vleestomaten 175 gram Quornstukjes peper, zout, mespunt gemalen koriander (ketoembar) mespunt kaneel 1 eetlepel olie Wat je gaat doen : Maak de courgette en de paprika schoon en snijd ze in blokjes. Maak de ui en de knoflook schoon. Snijd de ui in snippers en hak de knoflook grof. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Schep alles door elkaar in een braadpan. Meng er de Quorn, peper, zout, de koriander, de kaneel en de olie door. Zet de pan met een deksel er op op klein vuur. Laat het gerecht in 30 minuten gaar sudderen. Schep het eventueel een keer om. Lekker met rijst met een scheutje ketjap!

Vegetarische jachtschotel

Ahum... Yvonne, je bent niet de enige die geen zin heeft om te leren :P Dank je dat je me een goed excuus geeft om even te "spijbelen"! Ik had vorige week (je weet wel, die ene dag dat het zo warm was) in eens zo'n zin in jachtschotel! Dat maakte mn moeder 's winters altijd, met sucadelapjes. Maar ja, ik dacht daar is Arjan vast niet blij mee, dus heb ik even een vega-variant verzonnen en het was echt heerlijk! Dus bij deze het recept: Saus: - 1 sjalotje of klein uitje - 1 teentje knoflook - scheutje bakboter - scheutje olijfolie - laurierblaadje - 2 dl kruidenboullion (maak 5 dl) - scheutje rode wijn - 1 eetlepel bloem - gemalen peper Vulling: - 3 dl kruidenboullion - 1 theelepeltje gedroogde tijm - 250 gr champignons - 200 tot 250 gr gemengde paddestoelen - 2 grote winterwortels - 1 grote zure appel (leef je uit! Doperwtjes, knolselderij, boontjes, kan allemaal!) Toplaag: - voor 2 personen aardappelpuree (bijv uit een zakje) - panneermeel

Dit krijg je als je even geen zin meer hebt om te leren!

Hai! Ben druk aan het leren voor mijn examen en had even geen zin meer, omdat ik geen boek wil pakken( die wil ik meteen uitlezen...!) bedacht ik dat ik het leuk zou vinden om hier recepten te plempen waarvan we vinden dat de ander ze ook zeker eens moet proberen, of omdat het gewoon handig is om bij de hand te hebben.... Dus even een blog aangemaakt en dit is het resultaat, omdat ik jullie twee weinig zie heb ik jullie ( lees Iris en Anya)als eerste een berichtje gestuurd en jullie ook meteen blogauteur gemaakt want stel dat jullie het een leuk initiatief vinden dan kunnen jullie ook berichten plaatsen, zo ben ik dan ook wel weer :-) Dus......laat me weten wat jullie hiervan vinden! We kunnen het natuurlijk ook uitbreiden met nog veel meer mensen en van die dingen maar ben eerst wel eens benieuwd wat jullie vinden! liefs en groetjes!