Iedereen zit vast nog vol met het eten van de afgelopen dagen maar toch wil ik nog even deze overheerlijke taart met jullie delen, te lekker en heel makkelijk te maken, behalve dan dat je de spruitjes moet schoonmaken. Maar zeker de moeite waard :)
Wat je nodig hebt:
margarine om de springvorm in te vetten en de oesterzwammen en de ui te bakken
5 plakjes bladerdeeg ( afhankelijk van de grootte van je springvorm natuurlijk)
1 zak hotelspruitjes
2 uien in plakjes
2 bakjes oesterzwammen in stukjes
2 tl gedroogde tijm
1 bakje roomkaas bijv. philedelphia met kruiden die je lekker vindt
3 eieren
kerriepoeder
En dit is wat je doet als je klaar bent met het schoonmaken van de spruitjes ;)
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
Vet de springvorm in met margarine en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik daarna met een vork door het deeg.
Kook de spruitjes in ruim kokend water 3 min.
Verhit margarine in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Oesterzwammen en tijm toevoegen en even een minuut of 5 roerbakken.
Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout en een flinke hoeveelheid kerriepoeder. Schep het spruitjesmengsel in de springvorm
Philadelphia met eieren kloppen en over het spruitjesmengsel verdelen.
Springvorm in het midden van de oven in 45 min. goudbruin bakken. Laatste kwartier de oven verlagen naar 155 graden.
Voor de liefhebber : laatste kwartier nog wat kaas eroverheen maar zonder is het ook erg lekker!
eet smakelijk!
Wat je nodig hebt:
margarine om de springvorm in te vetten en de oesterzwammen en de ui te bakken
5 plakjes bladerdeeg ( afhankelijk van de grootte van je springvorm natuurlijk)
1 zak hotelspruitjes
2 uien in plakjes
2 bakjes oesterzwammen in stukjes
2 tl gedroogde tijm
1 bakje roomkaas bijv. philedelphia met kruiden die je lekker vindt
3 eieren
kerriepoeder
En dit is wat je doet als je klaar bent met het schoonmaken van de spruitjes ;)
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
Vet de springvorm in met margarine en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik daarna met een vork door het deeg.
Kook de spruitjes in ruim kokend water 3 min.
Verhit margarine in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Oesterzwammen en tijm toevoegen en even een minuut of 5 roerbakken.
Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout en een flinke hoeveelheid kerriepoeder. Schep het spruitjesmengsel in de springvorm
Philadelphia met eieren kloppen en over het spruitjesmengsel verdelen.
Springvorm in het midden van de oven in 45 min. goudbruin bakken. Laatste kwartier de oven verlagen naar 155 graden.
Voor de liefhebber : laatste kwartier nog wat kaas eroverheen maar zonder is het ook erg lekker!
eet smakelijk!
Ik heb de spruitjestaart ook gemaakt, maar in plaats van oesterzwammen 2 paprika's gebruikt.
BeantwoordenVerwijderenUitjes erdoor, 2 tenen knoflook en een handje pijnboompitten en in de bakvorm. Als saus heb ik 100 ml kookroom en 3 eieren, een flinke scheut kerriepoeder,peper en zout en een handje geraspte kaas gebruikt , 35 min. in de oven op 200 graden elek. en toen nog een paar min. onder de grill om de kaas te smelten.